Tudnánk e drogok nélkül létezni?! Elsö rész...Interjú egy Drogossal 0.rész

Író: Führinger Balázs –F-
Kattints a képre, és jelölj be (akár ismeretlenül is) Facebook-on, / vagy IWIW-en/ és emilben, irj kommentárt a cikkeimről! ;)
Balázs Führinger

Névjegy létrehozása
Interjú egy Drogossal 0. rész. /Bevezető/
A mai bejegyzés, egy Interjú sorozat bevezető része lesz! Egy régi kábítószer dillerel készítek riportot, kinek az élete történetéből, sok erőt meríthettek! A sztori nagyon tanulságos lesz, izgalmas, érdekes, néhol megható, s fordulatokkal teli! ;-)
Tehát akkor bevezetés képen beszéljünk arról, hogy az emberek tudnának e olyan világban élni, hol nincsenek drogok?!

Mert ugye, nem veszünk azon össze, ha azt mondom, a világon nem sok ember él, aki ne lenne, valamely szertől függő!

Ugye vannak legális, s illegális drogok! Amiket már most leszögeznék, hogy irtó nagy hülyeségnek tartok, s igazságtalannak, és nem kevésbé, képmutatásnak!

Mert, hát mi tartozik a legális kategóriába?
A koffein, a nikotin, az alkohol, kakaó (csokoládé), hogy csak a legközismertebbeket említsem, s a legtöbb ember által használtat! De itt vannak még a különféle nyugtatók, altatók, kedélyjavítók, fájdalom csillapítok, s légzéskönnyebbítők pl.( seduxen, xanax, andaxin, eunoptin, diafilyn, stb...)
Ezeknek a fogyasztást a törvény nem bünteti, csak a hozzájutását korlátozza, például avval, hogy vény kötelessé nyilvánította ezeket a gyógyszereket. De hát mindannyian tudjuk, hogy bármely házi orvoshoz elmegyünk, kicsit panaszkodunk neki az otthoni, munkahelyi problémákról, arról, hogy nem tudunk aludni, s hasonló dolgok, vagy netán még kap egy kis zsebpénzt is, akkor töménytelen mennyiségbe fogja kiírni, a különféle nyugtatókat, s kedély javítókat...
Ezeknek az élvezői, java részt nők, kik nappal hangulat javatokkal, és kávéval próbálják megállni a helyüket az életben, éjjel pedig, hogy elmulasszák a feszültséget, s tudjanak aludni, bealtatózzák magukat!
Egy idő után, nappal nem tudnak egy light-os mosolyt sem varázsolni az arcukra, hangulatjavító beveretése nélkül. Éjjel pedig csak forgolódnak álmatlanul! Felborul a bioritmusuk, s nappal csak aludnának, éjjel pedig ki veti őket az ágy! Ráadásul irányíthatatlan hangulatváltások jellemzik az illetőt. egyik percről a másikra képes nevetésből át menni sírásba. Ez megjegyzem, a legtöbb drog mellékhatása. Legyen az legális, vagy illegális!

Mielőtt folytatnánk, tisztázzuk, hogy mi is a drog, kábítószer pontos megfogalmazása! Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy szernek ahhoz, hogy megszerezze, ezt a megtisztelő címkét?!
Hát minden olyan szert, mi hatással van a központi idegrendszerre, s ez által stimulálja, vagy nyugtatja azt, drognak hívunk...
A kábítószerek, lehetnek, stimulálok, vagy nyugtatók, adhatnak euforikus érzést, esetleg hallucinogén képzeteket is...

Na, hogy ezt így tisztáztuk, akkor folytassuk a beszélgetést a társadalom által, legelfogadottabb kábítószerrel, a kakaóval, amiből az ét csoki készül! Egy kis ét csoki, az agyunkban, a központi idegrendszert, az endorfin nevezetű hormon termelésére készteti, mi nem másért felelős, mint a boldogság érzéséért!
Kis mennyiségben fogyasztva hatásos, s egészséges is! De persze mint minden droghoz, ehhez is hozzá lehet szokni! És a legközismertebb mellékhatása, az nem más, mint az elhízás! :)
Rengeteg kövér nőt ismerünk, akik csokoládézabálásba próbálják folyatni a bánatukat! Sokan azonban rosszul tudják, s finom tej csokival próbálják magukat jobb kedvre deríteni, ami abszolút nem hatásos, s kis mennyiségben is egészségtelen! Szemben az ét csokival, mi annál egészségesebb, minél magasabb a kakaó tartalma! Van ugye 96 százalékos is, aminek gusztustalan íze van, de napi 1-2 kocka megevése, nagyon jó hatással van az emberi testre, s pszichére!
Már az elején elmondanám, hogy kevés olyan kábítószer van, mi kis mennyiségben, ne lenne jótékony hatású! Gondoljunk itt a 100 éves emberekre, kiktől megkérdezik, hogy mi a hosszú élet titka, s mind azt mondja, hogy a reggeli egy feles pálinka, s ebédre egy finom pohár vörös bor!
Na, igen, de az emberrel csak egy baj van, hogy sosem tud megállni! Telhetetlenek vagyunk!...

Folytassuk akkor a legtöbb ember által használt stimulánssal, a koffeinnel! Minek hatása kis mennyiségben, erőfokozó. Felpörög tőle a test, s kitágul az elme! Kicsit túladagolva, már ad egy kis euforikus, s boldogság érzetet is! Repül tőle az idő! A rabok többsége a börtönben, koffeinfüggő! Kő kemény dobikat főznek!...
A dobi az nem más, mint nagyon erős kávé, megbolondítva néhány tea filterrel! Ebből megisznak néhány pohárral, s amellett, hogy jó kedvük lesz, egy pillanat alatt vált át a reggel az estébe, mikor egy pohár vízzel, s egy evőkanállal a kezükben várják a nővért, s a két őrt, kik hozzák az altatójukat, hogy tudjanak a rabok aludni.
A kanál azért kell, mert a nővér abba töri össze a tablettát, beveszi a fogvatartott a szájába, iszik rá egyet, nyel, száj kitát, az örök belenéznek, lenyelte e?! S jöhet a sorban a következő!
Persze nagyon cselesek, s össze szokták gyűjteni a szájukba, mit kiköpnek egy zsebkendőbe, kiszárítják a radiátoron, s mikor egy tisztes mennyiség gyűlik össze, akkor azt a zárka legkeményebbjei elfogyasztanak!
A koffein még: Fokozza a vérnyomást, s a pulzus számot, előhívja a test tartalékait. A legtöbb ember a nélkül nem képes elkezdeni a napot, hogy elsőnek ne igya meg a kávéját. Nem tud teljesíteni a munkahelyén, a megfelelő mennyiségű koffein bevitele nélkül!
Hatalmas hátránya, hogy pillanatok alatt hozzá szokik a szervezet! S egy ideig elég napi egy csésze, utána már napi 2, aztán 3, s rengeteg embert hallunk, aki napi 6-7-nél tart, s alig van az is rá hatással...
Mik a káros mellék hatásai? Hát szétküldi a szívet... Egy idő után hipertóniához vezet, mi nem más, mint a magas vérnyomás! Azt hisszük, hogy ez nem komoly betegség, de hosszú távon tönkre teszi az egész szervezetet! És a legrosszabb mi történhet, az egy light-os kis agyvérzés, mi bénuláshoz, s halálhoz vezethet, vagy egy aranyos kis infarktus, mit az embereknek, csak egy kis százaléka él túl... :-S
Tönkre teszi még a gyomrot is, mert egy erősen kávézó ember, elfelejt enni. Hisz csökkenti az éhség érzetet, evvel együtt viszont a csersav, mit tartalmaz a kávé, s a tea is, fokozza a gyomorsavtermelést, s az üres gyomrot, így elkezdi belülről marni. Mi az évek alatt, gyomorfekélyhez vezethet, mi odáig fajulhat, ha nem műtik meg időben, vagy nem kezelik, hogy kilyukad a gyomor, s nem nehéz kitalálni, hogy ezt már nem egyszerű túlélni! :-S

Mégis ez a legelfogadottabb dolog a világon! Soha nem jutna eszébe senkinek sem betiltani... Egész kisgyerekeket ismerek, kik cola, s kávéfüggőek! Már a csecsemő szájában ott log a teával megtöltött cumisüveg, s aztán csodálkozik az anyuka, hogy miért nem alszik éjjel a kicsi... :)))

Hát akkor mivel is folytatnám, ha nem a nikotinnal! Mi szintén a központi idegrendszert stimulálja, s amúgy nagyon erős méreg! Felélénkíti az agyat, az első pár alkalommal, s egy kis bódultságot, szédülést is ad! De ez hamar elmúlik, s a szervezet pillanatok alatt függővé válik, s gyakorlatilag semmilyen hatása nincs a személyre. Csak azért fogyassza, hogy az elvonási tüneteit enyhítse!
A szervezetre oly hatást gyakorol még, hogy növeli a pulzus számot, összehúzza az ereket, így növelve a vérnyomást, mert ugyanis az ereink átmérője kisebb lesz, de ugyan annak a mennyiségű vérnek kell elférni abban az összeszűkült csőbe, így hát a vér sokkal nagyobb hatást fejt ki az erek falára! S hát ez elég levágós, egy laikus számára is, hogy ez nem valami jó dolog! Tönkre teszi az ér belső falát, darabok szakadnak le belőle, mi rögökké állhat össze, s így okozhat trombózisokat, ami azt jelenti, hogy megakad valahol, s ér elzáródását okozhatja! És az a rész, mivel nem kap vért, elhal... Ha ez a tüdőben történik, azt embóliának hívják, s halálos. Ha a szívben, akkor infarktusnak, s veszélyessége attól függ mekkora része hal el a szívnek...
Akkor ott a tüdő, a gége, a száj rák, s még sorolhatnám, de ezek már úgyis agyonra vannak csépelve, s aki dohányzik, az ezekre mind nagy ívben szarik!

Folytassuk az alkohollal, mi Magyarországon népbetegségnek számit, a cigarettával együtt! S az álltaluk okozott betegségek kezelése a Tb-nek hatalmas milliárdjaiba kerülnek, mit avval próbál egyensúlyozni, hogy a dohányáru, s az alkohol jövedéki adóját, folyamatosan húzza fel a csillagos egekbe... De még így sem tudja ki egyenlíteni ezt! Tehát személyenként, több tb-t kell emiatt fizetnünk! Annak is aki nem iszik, s nem cigizik! Tehát leegyszerűsítve, kevesebb kellene adóznunk, ha egyszerre csak eltűnne a cigi meg az alkohol a földről!
Alkohol nélkül el sem tudjuk képzelni az életet! Mióta ember, az ember, a társunk a hétköznapokban! Lehetetlen elképzelni azt, hogy, úgy menjünk el bulizni, hogy nem iszunk valamit...

Az alkohol tönkre teszi a testet. A májat, a vesét... S ezt mindenki tudja, hogy halálhoz vezet!
Azt viszont kevesen, hogy ha valaki rendes alkoholfüggő, s ezt a titulust nem nehéz elérni! :) Akkor, ha meg vonják tőle az itókát, komoly hallucinációkat, s kényszerképzeteket él át! Ezt dellirium drémensznek hívják! Mibe, bele is halhat az egyén...
Az alkohol okozza a társadalmunkban a legnagyobb bajt! Szinte minden ember alkoholba folytja a bánatát, mitől tudjuk, hogy sosem lesz jobb, csak rosszabb! Mégis, ha szomorúak vagyunk, egyből a pohárhoz nyulunk!

A kis hercegbe van egy pár beszéd, mi ide illik!

A kis herceg, az alkoholista bolygólyán landol, s kérdi töle, hogy miért iszik?
Ö azt feleli, hogy:
azért, hogy felejtsen.
-És mit akarsz felejteni?
-Azt, hogy iszom...
:)))
Hát igen...

Na de ha ilyen káros, s rossz, akkor miért nem tiltja be az állam ezeket a drogokat is? Egyszerű, mert lehetetlen! A társadalom, olyan szintű függőséget élvez e szerek által, hogy ez lehetetlenné tesz, minden nemű intézkedés!
Volt idő, hogy Amerikában bevezették a szesztilalmat! Amivel csak azt érték el, hogy a maffiának új piacot nyitottak! Az emberek ugyanúgy ittak, csak annyi különbséggel, hogy az államnak nem volt belőle pénze, csak a maffiának! Sőt ráfizetéses volt, mert hatalmas dollár milliárdokat költöttek a szervezet bűnözés felszámolása ellen! Ami persze lehetetlen, mert amint lekapcsolnak egy brigádot, másnap ott a másik, mi erre várt csak, s át veszi a helyét! Ugyan így van ma, a drog maffiával! A küzdelem ellenük teljesen fölösleges! Nem tudom, erre mikor jönnek rá!
Így a szesztilalom megbukott, s eltörölték, hatalmas jövedéki adót vetve rá ki...

Azt hiszem a legális drogokat túltárgyaltuk! :) Következő részben, az illegális drogokkal folytatjuk majd! Egy régi Drog dillerel készített interjúm segítségével! ;-) Részletesen leírva, az élményeit, mit lsd, cannabis, amfetamin, extazi, kokain, meszkalin, s egyéb érdekes hatású szerek által élhetet át! :)
Osszátok meg cikkeimet IWIW, és FACEBOOK-> ÜZENŐ FALAITOKON, hadd jusson el eme tanulságos történet minnél több emberhez! ;-)
Író: Führinger Balázs –F-
Kattints a képre, és JELÖLJ BE (akár ismeretlenül is) Facebook-on, / vagy IWIW-en/ és emilben, IRJ levelet, vagy kommentáld a cikkeimet a Weblap ÜZENŐ FALÁN! ;)
Balázs Führinger

Névjegy létrehozása
Használd az ÜZENŐ FALAT,s ird le véleményedet a cikkről:
/Az ŰZENŐ FAL moderálásának a jogát fenttartom!.../















Nincsenek megjegyzések: